Göteborgs Konserthus Eschenbachs vinterkonsert

Evenemanget har ägt rum. Göteborgs Symfoniker, Christoph Eschenbach dirigent, Stathis Karapanos flöjt

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen
365-525 kr Student 183-262 kr

Evenemanget har ägt rum

Han har tidigare hänfört publiken i Göteborg med sin tolkning av Bruckner och nu är det åter dags för Christoph Eschenbach att ta sig an den österrikiske mästaren. ”Bruckners mest jublande symfoni” har den sjunde kallats och den skänkte tonsättaren stor glädje. Det var nämligen med denna storslagna symfoni han först vann internationell berömmelse, en berömmelse som hållit sig till våra dagar.

En fin, romantisk inledning av konserten är Reineckes Flöjtkonsert i D-dur med den unge flöjtisten Stathis Karapanos. Musik där man absolut inte kan missta solistens och flöjtens glädje över att ystert och snabbt få fladdra fram likt en fjäril över ängarna, för att då och då sätta sig på en blåklocka och visa upp all sin färgrikedom.

Christoph Eschenbach är förste gästdirigent hos Göteborgs Symfoniker, sida vid sida med Barbara Hannigan. Hans livsresa är imponerande. Han växte upp som krigsföräldralös i Schleswig-Holstein och Aachen hos sin mors kusin, pianisten Wallydore Eschenbach. Hennes lektioner lade grunden för hans berömda musikaliska karriär.

I dag är Christoph Eschenbach efterfrågad som gästdirigent av världens ledande orkestrar och operahus i städer som Wien, Berlin, Paris, London, Los Angeles, Boston, Shanghai och Milano samt prestigefyllda festivaler i Salzburg, Tanglewood, Ravinia, St Petersburg och Schleswig-Holstein. Han har varit chefdirigent för Tonhalleorkestern i Zürich, Houston Symphony Orchestra, NDR-orkestern i Hamburg, Orchestre de Paris, Philadelphia Orchestra och National Orchestra of Washington. Som operadirigent har han lett uppsättningar vid Houston Opera, Covent Garden, Bayreuthfestivalen, Mariinskijteatern, Bastiljoperan och Metropolitan.

Introduktion till konserten

Välkommen till kostnadsfri introduktion till konserten en timme före konsertstart, i Stora salen.

Program


Paus 25 min


Medverkande
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang