Göteborgs Konserthus Stadens puls växer

Evenemanget har ägt rum. Ett musikaliskt äventyr med videoprojektioner i samband med Nobel Week Dialogue. Med Göteborgs Symfoniker, pianisten Víkingur Ólafsson, mezzosporanen Karin Torbjörnsdóttir och dirigent Johannes Gustavsson.

Speltid ca: 1 t 30 min ingen paus Scen: Stora salen
365-525 kr Student 183-262 kr

Evenemanget har ägt rum

En konsert i samband med att Göteborg gästas av Nobelprista­gare som framträder i Nobel Week Dialogue där de delar med sig av kunskap och erfarenhet inför framtiden.

I en tänkt framtid kommer ”staden” med sin puls och dragningskraft att bli alltmer betydelsefull. Och het puls blir det när Johannes Gustavsson kommer för att dirigera Skyline ur Music For A Great City av Copland, Gershwins An American in Paris och sånger av Alma Mahler med mezzosopranen Karin Torbjörnsdóttir.

Även Mozart upplevde storstadens lockelser när han flyttade till europametropolen Wien på 1780-talet. Han arrangerade egna konsertserier för stadens sjudande och växande borgarliv där han uruppförde sin tjugotredje pianokonsert – ett musikaliskt mirakel med en långsam sats som hör till det mest gripande som komponerats. Det kommer pianosnillet Víkingur Ólafsson att visa med skärpa och övertygelse.

Denna konsert är ett musikaliskt äventyr med videoprojektioner av Anders Granström och kreativ ljusdesign där Johannes Gustavsson leder Göteborgs Symfoniker i musik som speglar människan och staden i olika tidsepoker. I samarbete med Nobel Week Dialogue och Göteborg & Co.

 

Ingen introduktion till konserten

Hösten 2021 ger vi inga introduktioner till konserterna på grund av pandemin. Verkkommentarer om aktuellt program för just den här konserten hittar du i samband med verkens namn under rubriken Program på denna sida. Ännu fler infallsvinklar och nycklar till den klassiska musiken får du i Konsertmagasinet Podiet och föreläsningsserien Klassisk kuriosa.

Tidigare utannonserade slagverkssolisten Martin Grubinger har ställt in sin medverkan.

ProgramA. Mahler Laue Sommernacht 2 min

A. Mahler Licht in der Nacht 3 min


A. Mahler Bei dir ist es traut 2 min

A. Mahler Erntelied 4 min


Medverkande

Anders Granström videodesign

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang