Stäng
Meny

Artiklar och reportage för musikälskaren

Podiet är för dig som älskar klassisk musik i allmänhet och Göteborgs Symfoniker i synnerhet. Magasinet innehåller artiklar och reportage om aktuella konserter, intervjuer med musiker och verkkommentarer till de klassiska konserter som spelas i Konserthuset.

Podiet kommer ut fyra gånger om året och när du köper ett konsertabonnemang ingår en årsprenumeration. Du kan också köpa lösnummer för 50 kronor styck i biljettkontoret och av våra publikvärdar i samband med konsert. Som arrangör kan du annonsera i magasinet.

Läsa magasinet

Här klickar du fram senaste numret av Podiet och tidigare utgåvor i sin helhet i PDF- eller Texttalk-format. Utvalda artiklar hittar du i listan nedan. Ha en trevlig lässtund!

Vi längtar efter publiken!

Förste konsertmästare Sara Trobäck reflekterar över ett märkligt år där pandemin har fått styra över orkesterverksamheten - på gott och på ont.

Nr
3
2020-2021

Tonsättarporträtt: Fanny Mendelssohn Hensel (1805-1847)

Porträtt av en tonsättare i motvind.

Nr
3
2020-2021

Musiken i mitt liv: Anna Mannheimer

I artikelserien Musiken i mitt liv berättar de medverkande – allt från musiker till hängivna lyssnare och konsertbesökare – om musiken och dess betydelse i deras liv. Här möter vi Anna Mannheimer, artist, programledare och underhållare.

Nr
3
2020-2021

Konsten i Konserthuset: Stenhammar – en byst som huggen i granit

Bror Chronander (1880-1964) har gjort flera konstverk i Göteborgs Konserthus. Bland dem marmorreliefer av Tor Aulin och Wilhelm Stenhammar och en bronsbyst av dirigenten Tor Mann. Och denna marmorbyst av Wilhelm Stenhammar.

Nr
3
2020-2021

Stenhammar i Göteborg

Författaren Magnus Hagström lotsar oss genom stan i tonsättaren Wilhelm Stenhammars fotspår.

Nr
3
2020-2021

Mitt instrument: Endre Vetås, trombon

I artikelserien Mitt instrument presenterar vi Endre Vetås, trombonist i Göteborgs Symfoniker.

Nr
3
2020-2021

Tonsättarporträtt: Nikolaj Rimskij-Korsakov (1844-1908)

Nikolaj Rimskij-Korsakov har kommit att ses som huvudarkitekten bakom den ryska stilen inom klassisk musik. Men skrapar man på ytan framträder en tonsättare som i första hand ville berätta historier.

Nr
2
2020-2021

Mitt instrument: Marjolein Vermeeren, flöjt

I artikelserien Mitt instrument presenterar vi Marjolein Vermeeren, flöjtist i Göteborgs Symfoniker.

Nr
2
2020-2021

Nina Stemme

Säsongens Artist in Residence är en av vår tids ledande internationella sångare med många krävande rolltolkningar på Operahus över hela världen på sitt CV. I vinter gästar hon Göteborgs Symfoniker med tre olika program.

Nr
2
2020-2021

Musiken i mitt liv: Sonya Dahlberg Langert

I Podiets artikelserie Musiken i mitt liv berättar de medverkande – allt från musiker till hängivna lyssnare och konsertbesökare – om musiken och dess betydelse i deras liv. Här möter vi 10-åriga abonnenten Sonya Dahlberg Langert.

Nr
2
2020-2021

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!