Stäng
Meny

Artiklar och reportage för musikälskaren

Podiet är för dig som älskar klassisk musik i allmänhet och Göteborgs Symfoniker i synnerhet. Magasinet innehåller artiklar och reportage om aktuella konserter, intervjuer med musiker och verkkommentarer till de klassiska konserter som spelas i Konserthuset.

Podiet kommer ut fyra gånger om året och när du köper ett konsertabonnemang ingår en årsprenumeration. Du kan också köpa lösnummer för 50 kronor styck i biljettkontoret och av våra publikvärdar i samband med konsert. Som arrangör kan du annonsera i magasinet.

Här under kan du bläddra i senaste numret av Podiet, eller läsa utvalda artiklar ur arkivet.

inlast-litenEn inläst version av konsertmagasinet hittar du här. 

Nedladdningsbara filer


Senaste numret av Podietpdf

Through the Lens Darkly* – en krönika av Jüri Reinvere

Jüri Reinvere är kompositör och var nära vän med Ingmar Bergman. Genom hans krönika kommer du en aning närmare Ingmar Bergmans förhållande till musiken.

Nr
3
2017-2018

Tonsättarporträtt: Kate Bush – den oefterhärmliga

I mars 2018 utforskar Göteborgs Symfoniker Kate Bush musik, i en hyllningskonsert till en av rockmusikens viktigaste visionärer, tillsammans med sångerskorna Jennie Abrahamsson och Malin Dahlström. Vi tittar närmare på fenomenet Kate Bush.

Nr
3
2017-2018

Melissa Aldana

Hon är en mångfaldigt prisbelönt chilensk saxofonist som rätt förstått att ta tillvara på livets avgörande ögonblick - och ständigt gått vidare. Till Göteborg kommer Melissa Aldana med The Crash Trio.

Nr
2
2017-2018

Möt mannen bakom E.S.T. Symphony

Sommaren 2008 bestämde medlemmarna i Esbjörn Svensson Trio att sätta upp sin musik tillsammans med en symfoniorkester. Några dagar senare omkom bandets pianist och kompositör Esbjörn Svensson i en dykolycka. Fem år senare Dan Berglund och Magnus Öström planerna tillsammans med dirigenten Hans Ek.

Nr
2
2017-2018

Tonsättarporträtt: Georg Friedrich Händel

För många skulle en jul utan Händels Messias nog vara musikaliskt fattigare. Men hade Händel själv fått välja hade vi fått vänta på Hallelujakören till påsk!

Nr
2
2017-2018

Mitt instrument piano: Erik Risberg

I artikelserien Mitt instrument presenterar vi i detta nummer Erik Risberg, pianist i Göteborgs Symfoniker.

Nr
2
2017-2018

En dag förändrades allt

Magnus Öström från E.S.T. minns sin vän Esbjörn och hans drömmar om att låta trions musik leva vidare i det symfoniska.

Nr
2
2017-2018

100 år med kören

Göteborgs Symfoniska Kör fyller 100 år 2017 och vi har pratat med veteranen Bodil Sporsén som sjungit i kören 1959-2014 och suttit med i dess styrelse i många år.

Nr
2
2017-2018

Ingmar Bergman 100 år

Möt regissören Arnbjörg María Danielsen som inspirerats av Ingmar Bergmans värld i det musikaliska drömspelet Varifrån kommer musiken.

Nr
2
2017-2018

António Zambujo

Stilla och utan sentimentalitet låter António Zambujo sin fado berikas och utvidgas av den portugisiska söderns speciella sångform cante alentejano och brasiliansk musik.

Nr
1
2017-2018

Nyhetsbrev

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbreven så får du information och erbjudanden från Göteborgs Konserthus direkt i din mailbox en till två gånger per månad.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev