Stäng
Meny

Artiklar och reportage för musikälskaren

Podiet är för dig som älskar klassisk musik i allmänhet och Göteborgs Symfoniker i synnerhet. Magasinet innehåller artiklar och reportage om aktuella konserter, intervjuer med musiker och verkkommentarer till de klassiska konserter som spelas i Konserthuset.

Podiet kommer ut fyra gånger om året och när du köper ett konsertabonnemang ingår en årsprenumeration. Du kan också köpa lösnummer för 50 kronor styck i biljettkontoret och av våra publikvärdar i samband med konsert. Som arrangör kan du annonsera i magasinet.

Här under kan du bläddra i senaste numret av Podiet, eller läsa utvalda artiklar ur arkivet.

inlast-litenEn inläst version av konsertmagasinet hittar du här. 

Nedladdningsbara filer


Senaste numret av Podietpdf

António Zambujo

Stilla och utan sentimentalitet låter António Zambujo sin fado berikas och utvidgas av den portugisiska söderns speciella sångform cante alentejano och brasiliansk musik.

Nr
1
2017-2018

Gästspel från Nordatlanten:

I april får Göteborg för första gången besök av Islands symfoniorkester, vår nordiska granne. En pigg orkester som uppmärksammats för sina inspelningar och internationella framträdanden, bland annat på BBC Proms i London. Inför besöket har vi träffat verksamhetens vd Arna Krist´n Einarsdóttir.

Nr
4
2016-2017

Kejsarens nya kläder

Vivienne Westwood har designat nya scenkläder för Wiens filharmoniker med Göteborgs Symfoniker som förlaga.

Nr
4
2016-2017

Truls Mørk hyllas av kritikerna

I maj avrundar den sympatiske och skicklige cellisten Truls Mørk sin sejour som säsongens Artist in Residence hos Göteborgs Symfoniker.

Nr
4
2016-2017

Tonsättarporträtt Wagner

Han började spela piano och fiol som 12-åring, blev Beethoven-fantast som 15-åring och fick sin första symfoni spelad spelad som 19-åring och skrev också då sin första opera. Från 20 kunde han kallas yrkesmusiker.

Nr
4
2016-2017

Mitt instrument: Pernilla Carlzon

I artikelserien Mitt instrument lär du här känna Pernilla Carlzon, violinist i Göteborgs Symfoniker

Nr
4
2016-2017

Mitt instrument: Tina Ljungkvist

I artikelserien Mitt instrument lär du här känna Tina Ljungkvist, flöjtist i Göteborgs Symfoniker.

Nr
3
2016-2017

Boris Godunov i original

Musorgskijs opera Boris Godunov är ett historiskt förankrat drama om makt och maktens rätt, en kamp mellan politiska och religiösa riktningar under en orolig tid där uppstickare och uppviglare plötsligt fick större spelutrymme. Parallellerna till vår egen tid är många. I mars 2017 framför Göteborgs Symfoniker ursprungsversionen av Boris Godunov från 1869.

Nr
3
2016-2017

Körkarlen – ett filmäventyr

Filmmusiken till Victor Sjöströms stumfilmsklassiker Körkarlen efter Selma Lagerlöfs roman har för första gången får sin helt egen musik. Kompositören Mats Larsson Gothe har arbetat under ett halvår med att skriva musiken till filmens alla scener.

Nr
3
2016-2017

En tvättäkta skurk

Jonas Karlsson har fått drömrollen i nya Bamse-filmen som Krösus Sork som hade premiär på juldagen 2016. Göteborgs Symfoniker spelar musiken till filmen Bamse och häxans dotter.

Nr
3
2016-2017

Nyhetsbrev

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbreven så får du information och erbjudanden från Göteborgs Konserthus direkt i din mailbox en till två gånger per månad.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev