Göteborgs Konserthus Rouvali åter i Göteborg

Evenemanget har ägt rum. Göteborgs Symfoniker, Santtu-Matias Rouvali dirigent, Marjukka Tepponen sopran

Speltid ca: 1 t 45 min inkl paus Scen: Stora salen
500 kr Student 250 kr

Evenemanget har ägt rum

På grund av de skärpta restriktionerna kan vi bara välkomna en begränsad publik till konserterna i Stora salen i januari. Det innebär att samtliga biljetter till denna konsert återlöses, även platser köpta i abonnemang, här hittar du mer information om detta. Istället erbjuder vi er att på nytt köpa en biljett till de begränsade publikplatser som nu är släppta till försäljning. 

Göteborgs Symfoniker visar upp sig från sin bästa sida tillsammans med chefdirigent Santtu-Matias Rouvali. Följ med in i sagans värld och Rimskij-Korsakovs exotiska och hisnande färggranna Sheherazade ur Tusen och en natt, och upplev skönheten i Richard Strauss Vier letzte Lieder som i text och musik förlikat sig med livet och funnit ro.

Mer lättsamma toner möter i Nielsens sprudlande uvertyr till Maskarade – det är trots allt inledningen till en komisk opera med story av Holberg! Alla tre verk är magnifikt skrivna för orkester och visar vilka häpnadsväckande klanger som ligger förborgade i en samling samspelta och skickliga musiker. Dessutom R Strauss Vier Letzte Lieder, ”De fyra sista sångerna”, med sopranen Marjukka Tepponen!

Introduktion till konserten 26 januari

Välkommen till kostnadsfri introduktion till konserten den 26 januari, en timme före konsertstart i Stora salen.

ProgramPaus 25 min


Medverkande
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang