Göteborgs Konserthus Hornsolist: Katy Woolley!

Evenemanget har ägt rum. Göteborgs Symfoniker, Santtu-Matias Rouvali dirigent, Katy Woolley horn (Sol Gabetta har ställt in sin medverkan i konserten)

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen
365-525 kr Student 183-262 kr

Evenemanget har ägt rum

Tidigare utannonserade solisten Sol Gabetta har ställt in sin medverkan i konserten på grund av sjukdom. Istället möter vi hornisten Katy Woolley som tar plats på scenen i R Strauss första hornkonsert tillsammans med Göteborgs Symfoniker och chefdirigent Santtu-Matias Rouvali.

Brittiska Woolley blev förstehornist i Philharmonia Orchestra i London vid tjugotvå års ålder, efter att tidigare ha tilldelats den tredje hornpositionen medan hon fortfarande var student. Hon har också uppträtt som solist med London Mozart Players och New York Philharmonic. Sedan 2019 är hon förstehornist i Concertgebouworkest i Amsterdam. Hon är också en passionerad lärare och har varit professor i horn vid både Royal Academy of Music och Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance i London.

Vid konserten får vi också lyssna till musik av Unsuk Chin som hör till vår tids mest spännande tonsättare. På programmet står hennes bidrag till Beethovens 250-årsjubileum, Subito con forza (”Genast, med kraft”), där musiken snabbt och rastlöst kastar sig från den ena idén till den andra.

Något mer självupptaget, känslosamt och ärligt än Tjajkovskijs femte symfoni går knappt att uppbringa – inspirerade musikaliska idéer som inte kan hålla känslorna i styr. Ett gripande klarinettsolo förvandlas efter några utvikningar till en hårdsminkad operagrotesk, det berömda hornsolot i andra satsen utmynnar i ett skenande känslosvall och finalens behärskade fanfartema sväller till enorma proportioner och vrids under en långdragen dödskamp ur till sista blodsdroppen. Vem kan motstå detta som final på konserten?

Introduktion till konserten

Välkommen till kostnadsfri introduktion till konserten en timme före konsertstart, i Stora salen.

Program

Chin Subito con forza 6 min

R Strauss Hornkonsert nr 1 16 min

Paus 25 min


MedverkandeKaty Woolley horn

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang