Göteborgs Konserthus Säsongsöppning: Yuja Wang

Evenemanget har ägt rum. Göteborgs Symfoniker, Santtu-Matias Rouvali dirigent, Yuja Wang piano

Speltid ca: 1 t 10 min ingen paus Scen: Stora salen
500 kr Student 250 kr

Evenemanget har ägt rum

På grund av rådande restriktioner kan vi tyvärr bara välkomna en mycket begränsad publik till konserterna i september. Det innebär att samtliga abonnemangsplatser till denna konsert återlöses och pengarna återbetalas. Vi beklagar att det här drabbar er och vi gör allt vi kan för att så snabbt som möjligt komma tillbaka till ett normalläge där ni självklart har era bokade stolar och kan se fram emot en trygg upplevelse tillsammans i Konserthuset.

Man kan inte tänka sig en bättre öppning till ett nytt spelår med orkesterkonserter vi alla sett fram emot. Liszts första, virtuosa pianokonsert med kinesiska stjärnpianisten Yuja Wang, förmodligen den mest efterfrågade pianosolisten i världen i dag. Hon återkommer här till Göteborgs Symfoniker och Santtu-Matias Rouvali, Göteborgs Symfonikers chefdirigent, som hon hade ett så fint samarbete med vid sitt första besök 2017.

Konserten torsdag 9 september livesänds också via GSOplay >>

Dirigent Santtu-Matias Rouvali på podiet med taktpinnen i handen, ena armen kraftfullt riktad mot taket.

”Bravurspelet får tonkaskaderna att lysa” konstaterade Magnus Haglund i GP senast Yuja Wang spelade tillsammans med Göteborgs Symfoniker. Lyssna till hennes otroliga pianospel i några av hennes inspelningar så förstår ni varför.

Konserten inleds med Carl Nielsens Saga-dröm, en titel som väcker de precis rätta bilderna i denna fria musikaliska gestaltning av sagohjälten Gunnars dröm om en bättre värld för människan.

Och naturligtvis ska Sibelius inte saknas i detta program med musik från länderna kring Östersjön. Hans tredje symfoni välkomnar med öppna armar och sann glädje men är emellanåt så försynt och behaglig att man knappt märker den… tills finalens varma solljus bländar oss i sin rytmiska och medryckande dans.

Ingen introduktion till konserten

Hösten 2021 ger vi inga introduktioner till konserterna på grund av pandemin. Verkkommentarer om aktuellt program för just den här konserten hittar du i samband med verkens namn under rubriken Program på denna sida. Ännu fler infallsvinklar och nycklar till den klassiska musiken får du i Konsertmagasinet Podiet och föreläsningsserien Klassisk kuriosa.

Program




Medverkande




Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 1 2021-2022 Yuja Wang gav sitt yttersta för Liszt

Virtuost och vackert med stjärnpianist

Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang