Göteborgs Konserthus The Juliet Letters

Evenemanget har ägt rum. Kammarmusikaliska brev till Julia ur Shakespeares drama, med Christer Nerfont och musiker ur Göteborgs Symfoniker.

Speltid ca: 1 t 20 min ingen paus Scen: Stenhammarsalen
250 kr Student 125 kr

Evenemanget har ägt rum

Vi anpassar oss löpande efter Folkhälsomyndighetens, regeringens och Västra Götalandsregionens råd och rekommendationer. På grund av anpassningar till de restriktioner som gällde i början av februari återlöstes samtliga biljetter till detta evenemang, även platser köpta i abonnemang. Istället erbjöd vi er att på nytt köpa en biljett till de begränsade publikplatserna. Här hittar du svar på de vanligaste frågorna vi får just nu.

1993 släpptes skivan The Juliet Letters; ett samarbete mellan rocksångaren och kompositören Elvis Costello och Brodsky-kvartetten. Samtliga musiker bidrog till texterna och även musiken i The Juliet Letters under processen som pågick i 5 år.

Det handlar om brev till Julia Capulet, ur Shakespeares drama Romeo och Julia. Tanken är svindlande, att skriva över tid och rum till en ung flicka vars död man kan förhindra. Breven handlar dock inte om det, de präglas av ett “efteråt”; funderingar över livet, tiden och kärleken.

I Göteborgs Konserthus framförs verket av musiker från Göteborgs Symfoniker och Christer Nerfont, en av Sveriges mest folkkära musikalartister efter genombrottet som Robert i Kristina från Duvemåla. Han är anställd vid Wermlandsoperan och har sjungit The Juliet Letters sedan 2014, när han gjorde en månadslång turné med verket.

Program


Medverkande

Musiker ur Göteborgs Symfoniker


Joel Nyman violin

Ellen Hjalmarson violin

Daniel Lee viola

Paula Gustafsson Apola

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 3 2021-2022 The Juliet Letters – en modern klassiker

Elvis Costellos kvartettprojekt med Christer Nerfont.

Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang