Göteborgs Konserthus Lisa Nordström: Biome

Evenemanget har ägt rum. En helhetsupplevelse med projektioner, ljus, surroundljud och scenografi skapat av Lisa Nordström och musiker ur Göteborgs Symfoniker. Varför inte njuta av konserten liggandes i en sacco-säck? Konceptet Pionjär ger dig samtida musik i experimentella kombinationer.

Speltid ca: 1 t 30 min ingen paus Scen: Stenhammarsalen
210-260 kr Student 105-130 kr

Evenemanget har ägt rum

Inspirationen till Lisa Nordströms Biome kommer från naturljudsinspelningar från hela världen. Resultatet blir en helhetsupplevelse som förflyttar publiken till det biom (levnadsmiljö) som Lisa Nordström skapar med surroundljud och scenografi, tillsammans med musiker ur Göteborgs Symfoniker.

Varför inte njuta av konserten liggandes i en sacco-säck?

Lisa Nordström, klädd i rött, sitter i en skog. Hennes ansikte är suddigt och hon håller upp sina handflator.

Lisa Nordström och hennes åtta medmusiker, bland andra två slagverkare, låter lusten styra vilka klanger och atmosfärer som frammanas under kvällen. Därtill kommer ljusprojektioner som omger publiken i alla riktningar. Konserten Biome ska gå att insupa med alla sinnen. Publiken får gärna droppa in i förväg då Lisa och hennes vänner bygger upp stämningen redan i foajén.

Lisa Nordström har hittat sitt habitat. Sin livsmiljö. Kanske var det hit hon var på väg när hon som ung student från Musikhögskolan befann sig på resa och fick en solklar impuls att välja sin egen väg. Dryga tjugo år senare har hon etablerat sig som en av Sveriges mest tongivande inom elektronisk konstmusik. Tidigare i år erövrade hon en Guldbagge i kategorin filmmusik för dokumentären Children of The Enemy.

Till Göteborgs Konserthus tar Lisa Nordström med sig naturljud från vitt skilda håll i världen.

– Det kan vara från djungeln, från is eller vulkaner. Främst från platser där människor inte gjort åverkan. Jag vill lyfta fram ljud vi kanske kommer längre och längre bort från.

Konceptet Pionjär

Konceptet Pionjär ger dig konserter med samtida musik i skön kombination med exempelvis konst, film, audiovisuella element eller drama. För dig som är nyfiken på det allra senaste är säsongens sex lördagskvällar i Stenhammarsalen ett måste. Med ett Pionjär-abonnemang sparar du dessutom 30% jämfört med ordinarie biljettpris.

Provlyssna

Lär känna Lisa Nordströms musik:

Program

Nordström Biome 1 t 30 min

Medverkande

Musiker ur Göteborgs Symfoniker


Johannes Ferm Winkler videokonstnär

Trinidad Carrillo fotograf

Samuel Runsteen

Karin Claesson

Petra Lundin

Ida Rostrup

Erik Groenestein-Hendriks


Michala Östergaard Nielsen

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i bloggen

7 september 2022 Musiken ger oss möjlighet att mötas, förstå och minnas.

Sten Cranner, Vd och konstnärlig chef för Göteborgs Symfoniker: I den stunden stod det så klart att musiken är ett gemensamt språk. Ett språk som låter oss uppleva all världens sinnesstämningar utan filter.

Läs mer i konsertmagasinet

Nr 1 2022-2023 Lisa Nordström skapar i nuet

Guldbaggevinnaren skapar i nuet

Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang