Göteborgs Konserthus Orgelmaraton

Evenemanget har ägt rum. En unik händelse: ett två dagar långt orgelmaraton med organister från Västra Götalands 49 kommuner!

Speltid ca: 12 t 30 min ingen paus Scen: Stora salen
75 kr Student 37 kr

Evenemanget har ägt rum

Organister från alla 49 kommuner i Västra Götaland har bjudits in för att delta i ett orgelmaraton som pågår i två dagar. En unik händelse du inte får missa!
BILJETTKONTORET: Öppet för biljettköp vardagar 12-18, lördag 11-15, söndag stängt. 

Orgeln kallas ”instrumentens drottning” och det av en god anledning: inget annat akustiskt instrument är så variationsrikt i klang och dynamik, från den allra svagaste, ensamma ton till massiva ackord som får det att vibrera i golv och väggar. Äntligen är det dags att få uppleva just detta i Stora salen. Håll i dig!

På plats finns också interaktiva utställningen ”Känsla för musik”, ett samarbete med Göteborgs internationella orgelfestival. Lördag 23 oktober kan du också passa på att besöka vår granne Göteborgs Stadsbibliotek – där kan du bygga en miniorgel och experimentera med kosmiska klanger. Aktiviteten passar dig som är 6-12 år och sker vid fyra tillfällen under dagen med start kl 12.30, kl 13.30, kl 15.00 och kl 16.00.

Den nya konserthusorgeln

Göteborgs Konserthus har fått en ny konserthusorgel i världsklass, tack vare samarbetet mellan Göteborgs internationella orgelakademifastighetsbolaget Higab och Göteborgs Symfoniker. I tio dagar ljuder de över 9000 orgelpiporna när den nya orgeln firas med internationella solister, uruppföranden, orgelkonsert med orkester, orgelmaraton med deltagare från Västra Götalands 49 kommuner och direktsändningar på GSOplay. Säkra din plats till de pampiga premiärkonserterna 15-24 oktober och var bland de första att få uppleva de mäktiga orgelklangerna!

Väljer du maraton eller supermaran?

Organisterna avlöser varandra vid orgeln en gång i halvtimmen. Då går det också bra att gå in och ut ur konsertsalen. Välj om du vill gå en av dagarna (75 kr, student halva priset) eller göra supermaran och köpa ett tvådagarspass (100 kr, student halva priset).

Medverkande lördag 23 okt

Medverkande söndag 24 okt

Orgelns spelbord står centrerad på scenen i Stora salen, i bakväggen syns orgelpiporna skymta mellan lameller i väggen.

Nedladdningsbara filer
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 1 2021-2022 En orgelbyggare med anor

Historien om Rieger Orgelbau i Österrike

Nr 1 2021-2022 Göteborgs Konserthus får en orgel i världsklass!

En exposé av orgelprofessorn, forskaren och projektledaren Hans Davidsson som under fem år ansvarat för projektet med den nya konserthusorgeln