Stäng
Meny
tor
28
apr
Kl 19.30
Flera datum

Hannigan & Storgårds: Let's Share

Göteborgs Symfoniker, Barbara Hannigan dirigent & sopran, John Storgårds dirigent & violin

Hannigan & Storgårds: Let's Share

Göteborgs Symfoniker, Barbara Hannigan dirigent & sopran, John Storgårds dirigent & violin

Vilken spännande och djärv idé: både solister och dirigenter vid samma konsert!

Efter Beethovens kraftfulla driv i uvertyren till Egmont blir det ”ombytta roller”. I första halvan håller Barbara Hannigan i taktpinnen och John Storgårds spelar Dutilleuxs fina Nocturne för violin och orkester. I andra halvan kliver John Storgårds upp på dirigentpulten och leder orkestern när Barbara Hannigan sjunger den vackra And Once I Played Ophelia.

Till det Haydns sprudlande Symfoni nr 64 som med sitt tillnamn ”Tempura mutantur” – ”Tiderna förändras och vi med dem” – är högst aktuell. George Antheil, ”The Bad Boy of American Music”, får äran att avsluta konserten med sin femte symfoni ”Joyous” från 1948 där han med säker hand jonglerar med både Prokofjev och Sjostakovitj – fräckt, glatt och med glimten i ögat.

Introduktion till konserten

Välkommen till kostnadsfri introduktion till konserten en timme före konsertstart, i Stora salen.

Program


Beethoven Uvertyr till Egmont
8 min


Haydn Symfoni nr 64 "Tempora mutantur"
21 min


Dutilleux Sur le même accord, Nocturne för violin och orkester
10 min


Paus
25 min


Dean And Once I Played Ophelia
17 min


Antheil Symfoni nr 5 (The Joyous)
21 min


Medverkande


Göteborgs Symfoniker

Sedan 2017 är Santtu-Matias Rouvali chefdirigent för Göteborgs Symfoniker - Sveriges Nationalorkester. Han är en av vår tids mest efterfrågade dirigenter och har lett orkestern på framgångsrika turnéer till fyra nordiska huvudstäder samt till Tyskland och Österrike. Orkestern har tidigare gjort hyllade framträdanden på världens mest prestigefyllda scener, bland dem BBC Proms i London och Musikverein i Wien, och ger varje år 100-talet konserter i Göteborgs Konserthus. På gsoplay.se samt via appar erbjuds allt från orkesterkonserter med världsledande dirigenter och solister till kammarkonserter och fantasifulla filmproduktioner. Göteborgs Symfoniker bildades 1905 och består i dag av 109 musiker. Bland viktiga chefdirigenter under senare år finns Gustavo Dudamel och Neeme Järvi. Göteborgs Symfoniker har gjort 100-tals inspelningar som resulterat i ett flertal internationella priser. Senast Sibelius symfonier med Santtu-Matias Rouvali på Alpha Classics som hyllats i branschtidskrifter som Gramophone och Diapason.


Barbara Hannigan Dirigent, Sopran

Kanadensiska Barbara Hannigan är sedan 2019 förste gästdirigent för Göteborgs Symfoniker. Hon gjorde sin första konsert med Göteborgs Symfoniker 2013 - redan det en succé - och var säsongen 2015-2016 orkesterns Artist in Residence. Som sångerska och dirigent samarbetar hon med ledande orkestrar som London Symphony Orchestra, Franska Radions filharmoniker, Toronto Symphony Orchestra, Münchens filharmoniker och Sveriges Radios symfoniorkester. Barbara Hannigans debutalbum som sångare och dirigent, Crazy Girl Crazy, släpptes 2017 och erhöll både en Grammy och en Juno för bästa vokalalbum.


John Storgårds Dirigent, Violin


Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!