Göteborgs Symfoniker

Göteborgs Konserthus Passacaglia

Fängslande orgeleffekter när musik av Bach möter verk av bland andra Frank Martin, med organisten Bine Bryndorf på den oemotståndliga konserthusorgeln.

Speltid ca: 1 t Scen: Stora salen
370-530 kr Student 185-265 kr

Målet med Passacaglians ostinata bas är att försätta lyssnaren i trans när slutet på varje slinga leder in i dess början. På denna fängslande effekt vilar Bine Bryndorfs konsert där musik av Johann Sebastian Bach möter verk av bland andra Frank Martin.

Orgeln kallas ”instrumentens drottning” och det av en god anledning: inget annat akustiskt instrument är så variationsrikt i klang och dynamik, från den allra svagaste, ensamma ton till massiva ackord som får det att vibrera i golv och väggar. Det gör det garanterat i Stora salen i Göteborgs Konserthus när ljudet från de över 9000 orgelpiporna fyller rummet. Instrumentet är så stort att en del av orgelpiporna byggts in under publiken i salongen – när du sitter på parkett känner du vibrationerna från baspiporna!

Konserthusets orgels spelbord fotad på podiet med ett sken kring sig.

Medverkande

Danska Bine Bryndorf är domkyrkoorganist vid Roskilde domkyrka och professor i orgel vid Royal Academy of Music i London. I 24 år var hon professor vid konservatoriet i Köpenhamn. Hon studerade i Wien och har arbetat som organist och orgellärare sedan 1994, först i Wien och sedan i Danmark. Bine Bryndorf har varit organist vid Christ Church Vienna (Virginia, USA), Vartov Kirke, Trinitatis Kirke och Fredriksborgs Slotskirke. Hon har framträtt i Europa, USA, Kanada och Japan samt gjort ett flertal inspelningar.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 1 2021-2022 En orgelbyggare med anor

Historien om Rieger Orgelbau i Österrike

Nr 1 2021-2022 Med orgeln i Göteborg

Mångsidiga Karin Nelson ser fram emot orgelinvigningen

Nr 1 2021-2022 Göteborgs Konserthus får en orgel i världsklass!

En exposé av orgelprofessorn, forskaren och projektledaren Hans Davidsson som under fem år ansvarat för projektet med den nya konserthusorgeln

Mäktigt sus i orgel och orkester
19 okt 19.30

Upplev klangerna av storslagna konserthusorgeln med Göteborgs Symfoniker, Christoph Eschenbach dirigent och Christian Schmitt orgel.

Läs mer
Minneskonsert på Alla helgons dag
5 nov 12.30

Magnifika konserthusorgeln samlar oss till tonerna av Bach, Caccini och Bruckner, med organisten Gunnar Idenstam.

Läs mer
Vårorgel
20 maj 12.30

Storslagna, glansigt klara och underbara toner i ett unikt möte mellan organisten Karin Nelson och sångerskan och spelmannen Lena Willemark.

Läs mer