Stäng
Meny
Tillgänglig till 24 juli 2020

Maskerad

1940 komponerade Chatjaturjan scenmusiken till Maskerad, en pjäs från 1835 av den ryske och inflytelserika dramatikern Michail Lermontov.

Pjäsen handlar om den uttråkade Evgenij Arbenin som framlever sina dagar bland spelbord och baler. Han längtar efter frihet men är förblindad av den svartsjuka som tvingar honom att förgifta sin helt oskyldiga fru Nina. Chatjaturjans svit ur scenmusiken innehåller den berömda valsen – ingen kan låta bli att fångas av den – och ytterligare nummer som speglar de skiftande stämningarna i handlingen, från ömhet till utlevelse.

Program
Chatjaturjan Masquerade

Medverkande
Göteborgs Symfoniker
Santtu-Matias Rouvali dirigent

Inspelad för GSOplay 23 Nov 2019

Utökat utbud på GSOplay

På grund av corona-pandemin är konserterna med Göteborgs Symfoniker stängda för allmänheten den närmsta tiden. Men i övertygelsen om musikens inneboende och enande kraft kommer ännu fler konserter att finnas på GSOplay. Här kan alla utan kostnad uppleva Göteborgs Symfoniker på nätet eller via vår app – var man än är.

Ladda ner GSOplay-appen

Den kostnadsfria GSOplay-appen ger dig förinspelade konserter i HD-kvalitet, när och var du vill. Ladda ner från App Store eller Google Play idag och upplev de magiska ögonblicken med Göteborgs Symfoniker om och om igen.

Inläggen ovan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!