Stäng
Meny

Yogakonsert: Metamorfos

Välkommen att ta del av ett underbart yogapass tillsammans med musiker från Göteborgs Symfoniker under ledning av Lena Skomedal.

Vi är mitt i en kris och det pågår stora förändringar. Förhoppningsvis leder det till en bättre värld. Men just nu, låt oss acceptera detta, stanna i detta och gå igenom detta – tillsammans.
I denna yogakonsert kan du lyssna på underbar klassisk musik och lära känna människorna bakom musiken, samtidigt som du kan välja att delta i ett yogapass som är befriande och stärkande. Det kommer att bli andningsövningar och yogapositioner som passar alla. Vårt hopp är att du kan njuta av denna upplevelse, känna dig starkare, mer styrkt och mer fri och att du kan känna dig mer nära dina andetag, din kropp, dina sinnen och världen – även om du kanske är i karantän.

Vi gör liknande konserter fyra gånger om året med olika teman och program på Göteborgs Konserthus med cirka 120 personer, men den här gången fick vi tyvärr ställa in på grund av corona. Därför vill vi ge er alla en särskild yogakonsert för dessa svåra tider. Var försiktiga och ta hand om er!

Program
Arvo Pärt Fratres
Vivaldi Sats två ur ”Vintern” (De fyra årstiderna)
Beethoven Sats ett ur Stråkkvartett nr 13
V Aulin Sats ett ur Stråkkvartett F-dur
Sjostakovitj Sats två ur Stråkkvartett nr 8
Vivaldi Sats två ur ”Sommaren” (De fyra årstiderna)
Shaw Entr’acte
Puccini Crisantemi
Dvorák Sats två ur Stråkkvartett nr 12
Vivaldi Sats två ur ”Vintern” (De fyra årstiderna)

Medverkande
Terje Skomedal violin
Joel Nyman violin
Tuula Fleivik Nurmo altfiol
Oscar Sokk Kleväng cello
Yoga Lene

Inspelad för GSOplay 17 April 2020

Utökat utbud på GSOplay
På grund av corona-pandemin är konserterna med Göteborgs Symfoniker stängda för allmänheten den närmsta tiden. Men i övertygelsen om musikens inneboende och enande kraft kommer ännu fler konserter att finnas på GSOplay. Här kan alla utan kostnad uppleva Göteborgs Symfoniker på nätet eller via vår app – var man än är.

Ladda ner GSOplay-appen
Den kostnadsfria GSOplay-appen ger dig förinspelade konserter i HD-kvalitet, när och var du vill. Ladda ner från App Store eller Google Play idag och upplev de magiska ögonblicken med Göteborgs Symfoniker om och om igen.

Inläggen ovan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!