Göteborgs Konserthus Bachs berömda Brandenburgare

Evenemanget har ägt rum. Concerto Copenhagen

Speltid ca: 2 t 30 min inkl paus Scen: Stora salen
365-525 kr Student 183-262 kr

Evenemanget har ägt rum

Med sin enastående förmåga att skapa närvaro och kommunicera med sin publik lyfter 20-årsfirande Concerto Copenhagen barockmusiken in i vår tid. Här får vi uppleva ensemblen i Bachs berömda Brandenburgkonserter – samtliga sex.

2019 fick Kina besök av såväl ensemblen som brandenburgarna, nu är det äntligen Göteborgs tur.

Concerto Copenhagen bildades 1991 av danska och svenska musiker och är i dag en av Europas ledande och mest spännande barockensembler. Genom åren har den samarbetat med många av vår tids stora och internationellt kända sångare och barockmusiker: Emma Kirkby, Andreas Scholl, Andrew Manze, Reinhard Goebel, Ronald Brautigam och Andrew Lawrence-King.

Ingen introduktion till konserten

Hösten 2021 ger vi inga introduktioner till konserterna på grund av pandemin. Verkkommentarer om aktuellt program för just den här konserten hittar du i samband med verkens namn under rubriken Program på denna sida. Ännu fler infallsvinklar och nycklar till den klassiska musiken får du i Konsertmagasinet Podiet och föreläsningsserien Klassisk kuriosa.

Program


J S Bach Brandenburgkonsert nr 4 17 minPaus 25 minMedverkande

Concerto Copenhagen

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter